Als we het 'over APART' gaan hebben, dan gaat dit over de volgende mensen, waar je hieronder het één en ander over kan lezen; Mark Kipp, Ferrie Moene, Ingrid Disseldorp, Pio Tulp, Charlotte Brouwer, Vincent Smit, Ans Geerlings, Paul Groothuis, Gert-Jan Negenborn, Colette Besnard, Stefano Romijn, Hans Prins, Marjolein van de Ven.


Mark Kipp - regisseur en producent
Beroepsmatig ben ik sinds eind 2007 voor mezelf begonnen. Ik ben trainer/coach op het gebied van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en - profilering. www.markkipp.nl
Ik richt mij naast volwassenen, op ouders en kinderen. Ik verzorg trainingen, geef workshops en heb 1 op 1 coachgesprekken. Ik heb mijn eigen praktijkruimte nabij de St. Jozefkerk in Noordwijkerhout. Handig, want die fungeert nu ook als repetitieruimte.

Na 3 jaren geen APART, nu de draad weer opgepakt. Met weer een stuk van Maria Goos ga ik op 29 en 30 mei, 5 en 6 juni 2009 met APART een avondvullend programma maken, waarin 2 voorstellingen worden neergezet.
Ik blijf zelf nog steeds grote fan van scenarioschrijfster Goos, die op een rake manier hedendaagse thema’s belicht, geen theatergebabbel, maar met scherpe dialogen! Het stuk heb ik 2 maal gezien en het zat al lange tijd in mijn hoofd om deze ook met APART uit te gaan voeren. Dat gaat nu dus gebeuren.

Met een nieuwe cast, waarvan 2 spelers van de “oude” groep (Ingrid en Charlotte), 1 die ik ken van ODI (Stefano) en 5 nieuwe spelers (Paul, Hans, Gert-Jan, Colette en Marjolein), gaan we deze nieuwe en grote uitdaging aan. Ik kan ook weer rekenen op Nico die de techniek gaat verzorgen!

Ik blijf het geweldig vinden om met mensen te werken, een (h)echte groep te maken en daar richting aan te geven. Deze productie vraagt weer veel van alle betrokkenen. Ikzelf zal de nodige energie in de productie moeten steken. Daarnaast is het grotendeels een nieuwe groep spelers, wat andere regisseursaandacht vraagt. Maar het is een nieuwe enthousiaste en gezellige groep die er voor de volle 100% voor gaat. En juist die betrokkenheid en enthousiasme maken het voor mij weer een productie waar ik mezelf ook weer graag met hart en ziel in stort. Tot bij de voorstellingen!Ferrie Moene - speler
Na onze 2 prachtige produkties Familie en de Dinner Party heb ik mij voornamelijk beziggehouden met mijn drukke zangpraktijk, zie www.watjezingtbenjezelf.com.
Gelukkig kom ik daarbinnen ook geregeld met theaterzaken in aanraking. Zo vroeg het Eurokoor Nederland met z'n 120 zangers en zangeressen mij 2 jaar terug om hun 10-jarige jubileumshow te choreograferen en regisseren. Het resultaat was 2 keer in de Muze voor een uitverkochte zaal te zien. Erg leuk om te doen!
Dit was een van de redenen dat ik (net als eerder in Lisse) nu ook in Leiden theaterles voor kinderen op de kaart heb gezet. Een eerst klasje met 12 kinderen was grote fun!
Dat Apart een doorstart krijgt is geweldig! Ik ben ook zeer benieuwd naar het nieuwe stuk dat ze aan het repeteren zijn.
En het kriebelt natuurlijk om zelf weer op de plankies te staan. In ieder geval wens ik Mark en medespelers alle succes, oftewel toitoitoi!


Vincent Smit - speler
Na het 2de stuk van APART vielen we in een "diep" gat. We hebben 2 jaar heel intensief met elkaar gewerkt aan 2 ongelofelijk leuke stukken en het resultaat was ernaar. De band die we met elkaar hebben gekregen in die tijd geeft aan dat ook diepe vriendscahppen kunnen ontstaan op latere leeftijd. Door drukke bezigheden van velen van ons is er een "time-out" periode ingelast. Het bleek moeilijk om na een periode van enkele jaren de "klik"weer met elkaar te krijgen.
Ik ben nog steeds patholoog in het LUMC en als hobbyisme fungeert de politiek op lokaal niveau. Ik denk nog steeds terug aan de prachtige tijd van APART(1) en ben razend benieuwd naar het nieuwe APART. Ik weet zeker dat onder de bezielende leiding van Mark een zelfde APART-gevoel bij de nieuwe mensen kan komen. Ik wens ze ongelofelijk veel succes in de aankomende periode en kijk uit naar de voorstelling "Nu even niet- nu even wel"


Ans Geerlings - speler
Voor "familie" was ik nog zgn onwetend wat toneel aanging. Na zo een kennismaking was de inspiratie er. "De Dinner Party" werd al spectaculairder met het aansluitende diner, de uitvoering eromheen etc.
Heb in een opwelling zelf een diner-toneelstuk geschreven met als spelers Mark Kipp, Wim van der Ziel de cuisinier met een belangrijke bijrol en ikzelf. Opgevoerd op mijn 40ste verjaardag en een half jaar later voor een toneelgezelschap in Thorn, Limburg; onvergetelijk!
Toneel is erg leuk en zelf iets schrijven een heerlijke uitdaging. Intussen ben ik voorzichtig het cabaretgenre aan het aftasten.....wellicht wordt dat iets waar ik van wil proeven!
In de tussentijd nog lekker bezig in mijn grafische design bedrijfje; A.G. DESIGN, zal ook de vormgeving van de nieuwe productie van Apart een helpende hand bieden; de website up to date houden etc.
Ik wens Mark, de oude en de nieuwe spelers van Apart een heerlijke oefentijd met "nu even niet nu even wel", en een prachtige uitvoering. Tuurlijk kom ik kijken!


Pio Tulp - speler
Na twee geweldige toneelproducties, die ik als onvergetelijk beschouw, niet in de laatste plaats door de voorbereiding, waaronder de week in Frankrijk dans la maison de Vincent... heb ik daarna toneel gelaten voor wat het is. Ik kom er nu vooral nog als bezoeker en moet zeggen dat in 2008 onwijs mooie producties te bewonderen waren. Zelf ben ik weer andere dingen gaan doen. Bijvoorbeeld meer gaan golfen. Als je ergens je best voor doet en de tijd voor neemt gaat het direct een stuk beter. Zo zakte mijn handicap van 33 naar 22 en dat geeft een goed gevoel.
Ook ben ik blijven zoeken naar meer diepgang in het leven. Toneelspelen geeft diepgang, omdat je je verdiept in een ander. Maar dat is toch niet wat ik bedoel. Zelf ben ik bij art of living terecht gekomen. De wereld gecreëerd door sri sri ravi shankar, ook wel guruji genoemd. Ik was erg onder de indruk. In drie trainingen wordt de kunst van het mediteren en het 'stil zijn' aangeleerd, inclusief noodzakelijke yoga oefeningen voor de broodnodige ontspanning. Bovendien wordt je wereldbeeld bijgesteld en krijg je 'sleuteltjes' om de wereld om je heen beter te begrijpen. Super inspirerend. In deel 1 van het drieluik word je ingewijd in de Kriya. Dit is een sublieme geleide meditatie, die je doet beseffen dat je leeft: dat je NU leeft. Heel mooi om te doen. Zoek het eens op op het www.
Daarnaast werk ik nog steeds voor de minister van onderwijs en doe de dingen zoals ze op mijn pad komen. Een tijdje vond ik schilderen leuk en nu heb ik mij toevallig weer uitgeleefd op een vakantiefilm uit India. Lekker om te doen en heel creatief. Maar het leukste blijft toch de voldoening van het applaus. Daarom zou ik toneel wel een beetje kunnen missen...
Meer lezen.... "groen, blauw", een roman geschreven door Pio Tulp.


Ingrid Disseldorp - speler
Ik ben al een oude bekende van Apart, en ben nog steeds bevangen door het toneel.
Tijdens een 'Aparte' pauze van 3 jaar, heb ik me beziggehouden met verschillende toneel cursussen. Dit heeft het toneelspelen complexer gemaakt, al dan niet boeiender! Ik ervaar het toneelspelen als een 'onderzoek' , een groei proces, een persoonlijke ontwikkeling.....een ontdekking van wat werkt voor mij. 
"Nu even wel" van Maria Goos wordt zeker weer een geweldige uitdaging en kijk weer uit naar de opbouw en groei van het stuk in deze komende maanden.

Charlotte Brouwer - speler
Ik speelde mee in de 2 vorige toneelstukken van Apart en ontdekte hoeveel energie het mij geeft om, naast het moederschap en mijn werk als loopbaanadviseur, met een betrokken groep een productie neer te zetten.
Daarnaast heb ik mij altijd aangetrokken gevoeld tot het werk van Maria Goos.
Toneelspelen betekent voor mij nieuwe uitdagingen aan gaan, grenzen verleggen en met een totaal andere kant van mijzelf in aanraking komen.Gert-Jan Negenborn - speler
Mijn naam is Gert-Jan Negenborn. Ik ben 46 jaar oud en dit jaar 25 jaar getrouwd met Astrid. We hebben twee kinderen: Robin, onze mooie, muzikale dochter van 18 en Youri, onze puberende en goed tennissende zoon van 14.
In het echte leven werk ik grafisch met onder andere lasergraveerapparatuur en bemoei ik mij in grote mate met het grootbrengen van de kinderen, het huishouden en alles daarom heen.
In mijn tweede (of toneel) leven moet ik vorm geven aan de persoon Joris. Toneelspelen, iets wat ik nog nooit gedaan heb en waarvan ik nog steeds niet weet of ik dat wel ambieer. Maar heel eerlijk, de eerste kennismaking met toneel is tot nu toe niet heel slecht bevallen. Nu nog zien of we de eindstreep zonder kleerscheuren halen. Aan het enthousiasme van iedereen die er aan mee doet zal het niet liggen.Colette Besnard-Brouwer - speler
Ik ben 49 jaar, getrouwd met Rick en we hebben drie dochters. Wij wonen al bijna 20 jaar (met een onderbreking van 3 jaar buitenland) met veel plezier in Voorhout.
Ik werk 18 uur in de week als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk in de Bollenstreek. Tevens ben ik vrijwilliger bij de Doe een Wens Stichting. In mijn vrije tijd rijd ik paard, tennis en doe ik aan power yoga. Sinds kort is hier als grote uitdaging het toneelspelen bij theatergroep Apart bijgekomen.
Paul Groothuis - speler
Ik ben getrouwd met Ilse en ben de vader van twee heerlijke kinderen, een dochter van 9 en een zoon van 5.
Ik ben werkzaam als bankier bij ABNAMRO Bank in Amsterdam in het cashmanagement voor onze zakelijke klanten.
Bij mij was eigenlijk nooit de gedachte opgekomen om toneel te gaan spelen. Dit heb ik ook nog nooit eerder gedaan. Maar ik sta wel open om andere dingen te doen dan wat gebruikelijk voor mij is en andere kanten aan mezelf te ontdekken. Toen ik gevraagd werd door Mark Kipp had ik heel veel redenen bedacht waarom ik het niet zou doen maar ergens van binnen voelde ik dat ik het wel wilde doen. Dus heb ik ja gezegd en ben het avontuur aangegaan. Zeker ook omdat de groep goed voelde en nog steeds voelt.
Tot op vandaag heb ik er geen spijt van, ook al heb ik nog veel te leren en er zitten voor mij veel uitdagingen in. Het is een mooi stuk dus kom vooral kijken. Ik speel de rol van Arie en die ligt me wel.Marjolein van de Ven- speler
Ik kom uit Hazerswoude Dorp en ben de enige niet-vlakbij-de-kust-wonende actrice in Apart. Met veel plezier rij ik elke week naar Noordwijkerhout om te repeteren!
In het dagelijks leven ben ik ambtenaar en woon ik samen met mijn man, vier katten en onze leguaan. Ik heb geen acteerervaring en heb chronische plankenkoorts. Daar zit mijn uitdaging, die ik graag aanga met mezelf. Oja, ik speel Marieke in het stuk 'Nu even wel' en nodig u van harte uit om een voorstelling bij te wonen!
Hans Prins - speler
Ik ben door de regisseur onverwachts benaderd om in dit stuk mee te spelen. Dit was voor mij een verrassing, want de enige ervaring die ik heb met toneel is het kijken ernaar. De uitdaging is dus groot, maar ik ga hem met veel plezier aan.
Ik sta reeds 41 jaar in dit leven en ben getrouwd met Gerda en trotse vader van twee tieners Jelle en Sjoerd.
In het dagelijks leven zorg ik er voor dat u veilig kunt vliegen met neerlands grootste luchtvaart maatschappij. Ik ben daar werkzaam als vliegtuig onderhoudstechnicus. Ik doe dit werk in een onregelmatige dienst dus heb ik overdag tijd voor het volgende.
In mijn vrije uurtjes houd ik me naast het toneel bezig met sport, muziek en vrijwilligerswerk. Zelf doe ik aan hardlopen en judo. Ik ben secretaris van de judovereniging en begeleid en geef training aan het voetbal elftal van mijn zoon Jelle. Ik ben klasse vader op school. Voor de vakbond van vliegtuigtechnici ben ik medeonderhandelaar. Van tijd tot tijd zing ik voor de lol in een band.
Ik hoop samen met mijn medespelers een goed toneelstuk voor u te gaan neerzetten.Stefano Romijn - speler
Als je gevraagd wordt, jezelf voor te stellen op “papier”, dan roept dat bij mij direct vragen op. Wat zal ik dan schrijven en natuurlijk wat wil je kwijt. Bovendien, wat zouden andere mensen graag van mij willen weten. Kortom: hoe schrijf ik wat interessants, zonder ijdel of narcistisch over te komen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dat het beste kan door louter feiten te noemen. Dat is wel zo duidelijk en overzichtelijk voor iedereen. Dus….hier komt het:
Naam: Stefano Romijn (zonder doopnamen)
Geboren: 25 november 1974 te Leiden (voor wie daar wat aan heeft)
Woonachtig: Hillegom (1.348 ha.)
Relatie met: Joyce Stigter (daar woon ik mee samen; mijn dinges)
Werkzaam als: Leerkracht, basisonderwijs (Prins Willem Alexanderschool te Leiderdorp)
Hobby’s en sport: klussen, gitaar spelen, klussen, tennis, klussen, toneel (APART hè)
Dieren: Jip, Gijs, Wies (=3 x kat), Knijn(=1xkonijn)
Lijkt me duidelijk :-)! Tot ziens bij één van de voorstellingen