Theatergroep APART is een onafhankelijk en productiegericht theaterinitiatief. APART wordt gevormd door enthousiaste mensen die gezamenlijk een productie tot stand willen brengen, het is dus geen vereniging.
Het succes van APART is te danken aan de inzet van alle betrokkenen. Bij elke productie wordt weer gezocht naar nieuwe uitdagingen, zowel qua spel als locatie. Ook rond de uitvoeringen tracht APART zijn eigen stempel te drukken. Kijk naar de uitingen zoals website en de activiteiten rondom een productie.
Eigenlijk tracht APART telkens weer uniek te zijn. En dat is alleen mogelijk omdat er een gezamenlijke verantwoordelijkheid gevoeld én gedragen wordt en allen vol overgave hun inzet tonen. Dat alles maakt dat APART een uniek en rebels theatergebeuren is én blijft!

Geschiedenis
De groep is in 2003 opgericht door Mark Kipp, die tevens de productieleider en regisseur is.
In die zomer van 2003 heeft hij in zijn eigen vrienden- en kennissenkring een cast uitgezocht, die met hem APART wilden vormen.
De groep heeft in april 2004 - bij wijze van experiment - de familietragedie 'Familie' opgevoerd. Door dit succes én vanwege de vraag uit de groep een nieuwe productie te leiden, besloot Mark voor het seizoen 2005 een nieuw toneelstuk te produceren. De keuze viel uiteindelijk op ‘De Dinner Party’ van de Amerikaanse schrijver Neil Simon. Deze productie had nog een bijzonder tintje, omdat na de voorstelling met het publiek werd gedineerd, geheel verzorgd door cuisinier Wim van der Ziel. Dat alles in de prachtige ambiance van de ‘Witte Kerk” in het centrum van Noordwijkerhout.
Na een paar jaar rust is eind 2008 de draad weer opgepakt, deels met een vernieuwde cast. Op 29 en 30 mei, 5 en 6 juni 2009 werden de 2 stukken NU EVEN NIET - NU EVEN WEL van Maria Goos in een avondvullend programma opgevoerd, in een aparte ambiance met een apart hapje na afloop.

Vanwege het enthousiasme van de speelsters van 2009 en de vraag van vrienden en kennissen naar nog een optreden, werd in november 2010 nog een lunch- en een dinervoorstelling gegeven in samenwerking met Restaurant Zegers. Ditmaal wordt uitsluitend het stuk: “Nu even wel” ten tonele gebracht. En nogmaals een lunchvoorstelling op zondag 9 oktober 2011.